Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

noen

Grønne pustehull midt i København

Kosthold, Tips

torsdag 1. september 2016

Grønne pustehull midt i København

Slitne føtter kan gå på mykt underlag i byens grønne lunger, og begynn gjerne med lang lunsj i Kongens Have midt i Kongens by.

Kongens Have står i en særstilling blant byens grønne uterom. Den gamle slottshagen omkranser Rosenborg slott fra 1600-tallet. Det var i sin tid kong Kristian den fjerde sommerresidens. Slottshagen domineres sommerstid av roser, buksbom og lavendel.

Hageanlegget ble påbegynt tidlig på 1600-tallet og en plantegning fra 1649 viser at hagen er oppdelt i kvadrater – som et sjakkmønster. Dette stisystemet lever fortsatt. På 1700-tallet ble slottshageanlegget åpnet opp for allmennheten og er i dag københavnernes mest populære park.

Det er grønne lindealleer og rosehager i renessansestil om hverandre, og relativt nytt er drivhuset som er omkranset av kasser med urter og grønnsaker.

GRØNNSAKER: I Kongens Have er det både drivhus og kasser med urter og grønnsaker.
Heidi Borud
DANSK IDYLL: Restauranten Orangeriet i Kongens Have er et populært spisested i sommersesongen og det kan lønne seg å reservere bord.
Heidi Borud

RestaurantenOrangeriet er et attraktivt spisested og har både utendørs og innendørs servering.Personvernerklæring

Logg inn