Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Tekst for "testing".

Hallo!

noen

Sterke finske reaksjoner: – Norges rykte som ren nasjon er ødelagt

Media, Natur

mandag 1. august 2016

Sterke finske reaksjoner: – Norges rykte som ren nasjon er ødelagt

HELSINGFORS/OSLO: Timo Seppälä (65) har jobbet som medisinsk direktør i Antidoping Finland siden 1988. Han mener det ikke finnes unnskyldninger for å tøye grensene og operere i gråsonene slik Norge har gjort.

Aftenposten møter ham på kontoret i bydelen Brunakärr, 10 minutter utenfor Helsingfors sentrum. I den finske hovedstaden bøtter regnet ned og skyene legger et mørkt lokk over den finske hovedstaden.

Inne på kontoret er det heller ikke mye dagslys. Persiennene er trukket ned, hyller med bøker, dokumenter, permer og tidsskrifter fyller det meste av plassen. 

– Svaret på hvorfor man tilbyr eller gir friske utøvere astmamedisin, er for å dope seg. For å bedre prestasjonene. Så enkelt er det, sier Timo Seppälä til Aftenposten.

65-åringen har sett det aller meste, hørt enda mer, og vært med på det som kanskje er moderne langrenns største dopingskandale da seks utøvere fra Finland ble dopingtatt under VM på hjemmebane i 2001.

– Brudd på den etiske kodeksen

Taklampene kaster et dystert, gult lys over den vitenskapelige studien Seppälä viser frem, datostemplet på slutten av 1990-tallet, og som slår fast at bruk av astmamedisin, utenfor sine tillatte doser eller til utøvere som ikke har astma, er som doping å regne. Den fremmer prestasjonene på en kunstig måte.Personvernerklæring

Logg inn